Hverdagen på Annexgaarden
Hos STU Odsherred vægter vi struktur, forudsigelighed og en respektfuld og varm omgangstone højt, fordi vi ved, at det er sådan, vi bedst skaber mere trivsel, selvstændighed og livsdygtighed hos den unge.
Undervisning i naturen
Annexgaarden er et trygt og hjemligt sted at komme for unge, der ønsker at blive mødt, forstået og støttet i deres udvikling med netop de personlige, sociale og faglige forudsætninger, som de kommer med.
Annexgaarden ligger roligt og smukt i udkanten af den hyggelige landsby Nakke og med skov, marker og vand lige uden for gårdspladsen.
Vi har heste, grise, hunde, katte og høns og en stor grund med have og bålplads.
Læs mere om Nakke og den smukke natur
Undervisning på Annexgaarden
Eleverne er med til at udføre del af de praktiske gøremål som fx pleje og fodring af gårdens dyr samt lettere rengøring på vores fælles arealer.
Vi rider ture på vores heste, strigler føl, laver trailertræning og meget andet sjovt og nyttigt.
For elever, der har valgt fag som motion og mindfulness foregår undervisningen også her.
Udelivets glæder
Vi er for det meste udendørs, hvor vi nyder naturen og den friske luft, mens vi sammen bygger, maler, river ned, planter og slår græs med havetraktoren.
Desuden producerer vi varer til vores bod ved vejen. Og vi laver vi bål, hvor vi som regel hygger os med at lave mad og spise.
Undervisning på gården
Eleverne lærer at udføre de opgaver, der hører med til en almindelig daglig livsførelse – ADL
Det vil sige opgaver som at:
- købe ind
- lave mad
- rydde op og gøre rent
- passe urtehave
- bruge mit MitID
- kontakte kommunen
- sende post
Det er for eksempel eleverne selv der skiftes til at planlægge, forberede og servere et sundt og nærende frokostmåltid til os allesammen.
En del af de kreative fag foregår indendørs, men vi tager også ud af huset.
Fx for at dyrke sport i badmintonhallen eller svømmehallen.
Det kan også være, at vi tager på café, går tur i skoven, besøger havnen i Nykøbing Sj. eller tager på udflugt – nogle gange til lokale seværdigheder, andre gange helt inde i storbyen.
En gang om ugen samles unge og voksne for at tale om et bestemt emne. I den trygge, voksenstyrede gruppe af unge sætter vi ord på og arbejder med følelser, tanker, oplevelser og relevante temaer på en måde, der virker opbyggende på elevernes selvtillid og narrativer. Vi arbejder bl.a. med mentalisering.
Skolens årshjul
Skolen arbejder efter et årshjul med begivenheder, der involverer alle elever, uanset hvilken linje og hvilke fag de følger.
Årshjulet fungerer som et strukturerende element i hverdagen, der samtidig skaber fællesskab.
Skolens traditioner er en del af årshjulet.
Vi holder fx fastelavnsfest, halloween, påske, juleafslutning osv.
Det giver også en oplevelse af struktur, genkendelighed, fællesskab og tilhørsforhold.